FINDERS ARBEIDSMARKTCOMMUNICATIE

Méér dan vacaturemarketing

Mijn focus ligt op resultaat. Dus vanaf het allereerste moment dat ik jouw organisatie versterk als interim recruiter zoek (en achterhaal) ik het antwoord op de vraag: wat is er nodig en hoe bereiken we dit doel? Op een snelle en goede manier natuurlijk.

Afhankelijk van de organisatie en situatie kan de inzet van Finders Arbeidsmarktcommunicatie een deel van het antwoord zijn. Finders Arbeidsmarktcommunicatie verzorgt namelijk een volledige online zichtbaarheid van een vacature. Waar de meeste organisaties vaak gebonden zijn aan een bepaald format als het gaat om de vacaturetekst, laat Finders dit format los. Zij verzorgen een volledig geoptimaliseerde vacaturetekst, gericht op de doelgroep, én een brede verspreiding op het internet. Dit is een extra aanvulling op de standaardwervingskanalen die je als corporate organisatie kunt inzetten. Het resultaat? Optimaal bereik van de doelgroep.

Een win-winsituatie

Ik wind er geen doekjes om; ik heb een aandeel in Finders Arbeidsmarktcommunicatie. Sterker nog, ik ben – naast mijn activiteiten als interim recruiter – managing partner bij Finders. Dat betekent niet dat, als je mij inhuurt als interim recruiter, je gebruik móét maken van de tools van mijn onderneming. Zeker niet. Eigenlijk betekent het vooral dat je kunt profiteren van de voordelen van deze supporttool. Maar alleen als jij het wilt en als dit de beste oplossing is voor jouw organisatie en de vacatures die moeten worden vervuld. De belangrijkste voordelen waar jij van kunt profiteren, is dat ik deze tool van binnen én buiten ken en hele korte lijnen hebt met de operatie achter Finders Arbeidsmarktcommunicatie. Razendsnel schakelen dus en natuurlijk tegen de meest voordelige tarieven. Een win-winsituatie dus.

In het kort

Van sales tot finance, van marketing tot techniek en van HR tot customer service: Finders realiseert recruitment support voor vacatures in alle soorten vakgebieden en zorgt o.a. voor:

  • De vacature-intake.
  • Het schrijven van de vacaturetekst: met oog voor de doelgroep en een dosis SEO.
  • De publicatie van vacatures op een groot aantal wervingskanalen: van oa Linkedin, Indeed en Monsterboard tot de eigen Finders-website.
  • De correspondentie met sollicitanten: van ontvangstbevestiging tot het beantwoorden van eerstelijnsvragen.
  • De selectie en screening van sollicitaties, inclusief eventuele afwijzingen.

Alleen passende kandidaten worden voorgelegd, met andere woorden: als interim recruiter kan ik kiezen uit de beste sollicitanten, om zo de ultieme match voor jouw organisatie te maken.

Goed om te weten

Finders is transparant en (kosten)efficiënt: je betaalt per vacature en de werkzaamheden die daar uit voortkomen. Onder het motto ‘what we do, you pay’, liggen de kosten voor Vacaturemarketing door Finders zo’n 75% lager dan de kosten voor traditionele werving en selectie. Onder aan de streep betaal je dus (veel) minder voor hetzelfde resultaat.

Benieuwd wat ik als interim recruiter, eventueel in combinatie met Finders Arbeidsmarktcommunicatie, kan betekenen? Laten we een lunch- of koffieafspraak inplannen via 06-15900009 of dino@dzankovic.nl.